Nis

Okulumuz  Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında 'Çevreme Duyarlıyım Projesi'ni başlatmıştır. Bu proje kapsamında okulumuzun  bahçesindeki alanların temizliğinin yapılıp ağaçlar budanacaktır.

Projede görev alacak öğrencilere Danışman öğretmen rehberliğinde bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Mrt

'Ben Her Yerde Varım Projesi' okulumuz konferans salonunda bilgilendirme toplantısı ile başladı.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında sosyal sorumluluk programı kapsamında yürütülecek faaliyetlere katılacak öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, gönüllü veli ve diğer paydaşların görev, yetki ve sorumlulukları; uygulamaya yönelik süreç ile öğrencilerin gönüllü olarak katılacakları kurslara ilişkin ilke, usul ve esasların yer aldığı "Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi" hazırlandı.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Okulumuz korosunun şarkıları, öğrencilerimizin okduğu şiirler ve izlenen 29 Ekim videosuyla coşkulu bir kutlama gerçekleşti. Programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Halk eğitime bağlı olarak yapılan İngilizce A1 kursuna katılan öğrencilerimize, okulumuz İngilizce öğretmeni Aleyna Büşra ÖZGÖL sertifikalarını takdim etmiştir. Tebrik ederiz.

May

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Avrupa Mesleki Beceriler Haftası nedeniyle "Mesleki Eğitim Bilim Fuarı" düzenlendi.

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası nedeni ile Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Mesleki Eğitim Bilim Fuarı" düzenlendi. Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen fuarda yaklaşık 300 öğrenci görev alırken 21 lise, 7 ortaokul ve 2 Meslek Merkezinin toplam 30 stant açıldı. Fuar, çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Enver Kıvanç yaptı.

Okul Müdürümüz Erhan KASIMOĞLU,Müdür Yardımcımız Hüseyin YAŞAR,Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğretmen ve öğrencilerimizin katıldığı Bilim Şenliğinde öğrencilerimizin buluş ve ürünleri de sergilendi. Sergilenen ürünlerimiz öğrenci ve vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördü.

May

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrenciler; öğretmenleriyle birlikte okulun bulunduğu Sungu Beldesinde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi kişilerin; evlerinin bölümlerinin küçük bakım ve onarımlarını, evlerinde bulunan kullanılmaz veya eskimiş durumdaki eşyaların tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarını, hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımları, onları sevindirecek mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşlar toplum hizmeti kapsamında belirli plan be proje dahilinde yerel imkanlarla yapılmıştır. Katılım sağlayan idaremize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz sınıflarında meslek seçimi ve meslekler ile ilgili sunumlar gerçekleşmiştir. Öğretmenlerimiz sunum eşliğinde ''doğru meslek nasıl seçilir?'' sorusu hakkında öğrencilerimize bilgilendirmeler yapmıştır. Belirli meslekler hakkında bilgiler verilmiş olup öğrencilerimizin bu konu hakkındaki soruları cevaplanmıştır.

Mrt

1. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gün okulumuzda da kutlanıp, hayatlarını savaşta kaybeden Türk askerlerimiz için anma programı gerçekleştirilmiştir. Programda günün anlam ve önemi üzerinde durulmuştur. Şiirler okunup videolar izlenmiştir.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Okulumuz konferans salonunda bilgilendirme ve anma program gerçekleştirilmiştir.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Türkiye'deki tüm okullarda yapılan "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" okulumuzda da gerçekleştirilmiştir. Tatbikat öncesinde öğrencilerimize bilgilendirme sunusu yapılıp deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği bilgisi verildi. Saat 11.30'da çalan sirenler sırasında öğrenciler çök-kapan-tutun uygulamasını gerçekleştirdi. Gelen ikinci siren sesiyle deprem sona erdi. Okuldan öğrenciler öğretmenler eşliğinde düzenli şekilde çıkartılarak, güvenli alanlarda toplanıldı. Böylelikle tatbikat başarılı bir şekilde sona erdi.

Ara

Okulumuz santranç turnuvası devam etmektedir. Katılan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.