Sosyal Sorumluluk Projemiz Başladı

Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında sosyal sorumluluk programı kapsamında yürütülecek faaliyetlere katılacak öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, gönüllü veli ve diğer paydaşların görev, yetki ve sorumlulukları; uygulamaya yönelik süreç ile öğrencilerin gönüllü olarak katılacakları kurslara ilişkin ilke, usul ve esasların yer aldığı "Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi" hazırlandı.

Yönerge öğrencilerin kendine, ailesine ve topluma karşı saygılı; toplumsal sorunlara duyarlı; bütün canlılarla birlikte doğaya ve çevreye, nesne ve eşyalara fayda ve estetik katacak; sorun çözen, iş birliği içinde çalışma becerisi gelişmiş; hayatını daha anlamlı ve değerli kılacak kişiler olarak yetişmeleri amacıyla hazırlandı.

Sosyal sorumluluk programı kapsamındaki faaliyetlerin öğrencilerde etkili iletişim, öz güveni geliştirmeyi; araştırmayı, bilimsel, eleştirel ve yaratıcı düşünmeyi özendirici olması sosyal sorumluluk programı kapsamındaki faaliyetlerle öğrenciye liderlik, ekip içinde çalışma, koordinasyon gibi yetkinlikleri kazandırması hedefleniyor.

Okulumuz  Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında 'Oturma Alanlarını Yeniliyorum Projesi'ni başlatmıştır.Bu proje ile okulumuzun bahçesinde bulunan kırılmış,hasar görmüş ve bakım ihtiyacı bulunan oturma bankları ve kapalı oturma alanlarının tamir edilerek ve kullanılabilir duruma getirilmesi amaçlanmaktadır.

Projede görev alacak öğrencilere Danışman öğretmen rehberliğinde bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Yayın: 26.03.2024 - Güncelleme: 26.03.2024 14:28 - Görüntülenme: 63